A környékről

A VISIT Kollégium várja az egyetemi, főiskolai hallgatókat a Móricz Zsigmond körtér közvetlen szomszédságában teljes felszereltségű szobákkal.

Kollégiumunk remek elhelyezkedésének köszönhetően lakóink a város bármely pontjára egyszerűen és gyorsan eljuthatnak. Közeli kampuszok között tarthatjuk számon a BME, a METU és az ELTE épületeit is.
Pár lépésre található az ALLE Bevásárlóközpont, amiben nem csak, hogy minden fontos üzlet megtalálható, de ráadásul még kutyabarát hely is!

A körtérről: A Móricz Zsigmond körtér Budapest XI. kerületében, Szentimreváros és Lágymányos városrészek találkozásánál található. Névadója Móricz Zsigmond író. A tér fontos közlekedési csomópont. A téren 1898-ban közlekedett először villamos, ez a Kelenföldi pályaudvarral kötötte össze a körteret. Egy évvel később, 1899-ben megindult a HÉV-közlekedés a Szent Gellért tér és Budafok között. 1912-ben építettek hurokvágányt a mai Szent Imre szobor helyén akkoriban található parkocska köré. A mai Villányi úton 1928-ban indult meg a közlekedés. 1937-ben indult meg a villamosközlekedés a Karinthy Frigyes úton. Ezek a vágányok mind össze voltak kötve egymással a hurkon keresztül. 1942-ben felépítették a jelenleg is látható gombaépületet. E köré hurokvágány épült, ezt az 1990-es években le akarták aszfaltozni, végül 2002-ben szüntették meg.1994-ben megszüntették a vágánykapcsolatot a Bartók Béla út és a Villányi út között. 2000 júniusában felszedték a Karinthy Frigyes út és a Bartók Béla út között a vágányokat. 2006. május 20-án megszüntették a Karinthy Frigyes úton a hurokvégállomást, és fejvégállomást kezdtek építeni. 2008-ban a 4-es metró beruházás részeként új vágánykapcsolatot építettek ki a Villányi út és a Fehérvári út között, keresztezve a Bartók Béla úti vágányokat.